15.2.19

BLOGGENS ÅTERKOMST - part II


Åter till 2015. Jag har tänkt länge att jag ska skriva ifatt, skriva om allt som hände. Fylla glappet mellan nu och då. Så här kommer del två. 

Efter en intensiv jobbjakt hösten 2015 började jag jobba i slutet av året. Ett jobb som tyvärr bara gjorde att jag mådde sämre. Dessutom hade jag en notoriskt galet chef. 
Tro mig, jag var inte ensam om att lämna kontoret med gråten i halsen. Efter 6 månaders provanställning där var vi överens, (någorlunda), om att det inte fungerade. 

Tyvärr innebar det ytterligare jobbletande för min del, något jag inte heller mådde bra av. Och, även om det inte var mitt fel att det jobbet inte alls fungerade. För det vet jag med all säkerhet idag. Så hade jag mycket skuldkänslor. Kände att jag var "en dålig person som inte klarar av någonting". Jag såg mig omkring på de kursare som lyckats betydligt bättre än jag. Och mitt självförtroende fick sig en liten törn för varje nej jag fick, ett av arbetslöshetens allra tråkigaste villkor.

Jag skulle ju vara en tuff person! Som skulle skaka av mig "all sån skit". Men det sätter sig på något vis ändå. Och här kommer ett litet tips. Det försvårar verkligen bara processen att komma över saker, om du samtidigt låtsas att du aldrig tog åt dig från början...

Utan jobb kände jag mig utanför igen, utanför och meningslös. Vem är jag utan alla prestationer? Jag saknade min lilla grupp. Jag saknade min lön! Saknade utmaningen, saknade att få känna mig... Både viktig och speciell. 

När jag väl fick det där jobbet som skulle få mig att må bättre blev jag sjuk redan första veckan. Det var som att jag under min arbetsfria tid byggt upp skyhöga förväntningar. 

NU HAR JAG DET DÄR JOBBET DÄR JAG SKA GE ALLT. 

Nu fick jag äntligen min chans att visa hur duktig jag är. Och på det här stället kanske jag kunde få vara kvar ett tag? Har haft så många tillfälliga anställningar men alltid längtat efter en större trygghet. Nu var ju detta ett högst tidsbegränsat vikariat. Men jag ville ändå ge 200%, kanske också för att verkligen visa hur FEL det var att jag varit utan jobb så länge. Som att kompensera för alla NEJ - se nu vad ni gick miste om!

Dessutom ville jag visa alla på mitt nya jobb att jag kan ALLT min företrädare kunde. Precis ALLT DET och lite till. Dom dagarna jag inte kände så var allt förstört. 
Jag skulle ha så mycket revansch, jag skulle visa hela världen.

Jobbet fungerade några veckor, inte mer. Ett stort problem var att livet måste fungera utöver jobbet. Att bara fungera på jobbet och sedan krascha sekunden man kommer hem blir ganska snabbt ohållbart. Men jag hoppades att allt det där andra skulle komma automatiskt efter några veckor. Istället blev allting bara värre. 





14.2.19

Att återvända - VOLVER

Nu när jag ska börja blogga igen... Ska jag börja om på en ny blogg? Eller ha kvar min gamla?

Jag kan inte låta bli att gilla att min gamla blogg har kvar mitt gamla efternamn, man blir lite nostalgisk, ha ha. Visste du att det finns en sjukt bra film med titeln VOLVER för övrigt?
Att återvända. Ett evigt tema?

**

Mycket har hänt sedan 2015. Plötsligt är det ett problem för mig att skriva en text utan smileys efter varje mening. Bara en sådan sak.

Hösten 2015 ungefär när bloggen dog blev jag sjuk. Utmattningssyndrom. Depression. Allmän känslomässig instabilitet men ganska extrema humörsvängningar.  Självskadebeteende. Sömnsvårigheter. Koncentrationssvårigheter. Återkommande panikattacker.

Idag är jag fri från många av de problem jag brottades med. Även om många problem direkt är tillbaka de dagar jag inte sover eller inte äter. Det jag har kvar oavsett vad jag gör är en fortsatt trötthet och en ökad känslighet.

En trygghet jag har nu är att när problemen dyker upp är att jag vet hur jag ska hantera dom. Jag är van vid att hantera vissa impulser. Och jag kan prata om det som händer både inom mig och runt omkring. Men det är inte som att jag hanterar alla problem med lätthet. Det gör fortfarande ont att tänka på hur hemsk en helt vanlig dag kunde vara under den perioden då jag mådde som sämst. Alla dumma saker man säger och gör...
Idag är jag bättre på att förlåta mig själv.

Tänk att en sådan sak ska kräva flera års övning!

Eftersom jag fortfarande inte mår bra är jag på egen begäran under utredning för ytterligare stödinsatser från allmänvården. Men jag fungerar bra nog de timmar jag fungerar. Det är bara inte så många timmar som många av de som träffar mig tror..?
Och det kräver en del planering och mycket vila för att jag ska fungera på en rimlig nivå.
Men kanske är det ett positivt tecken att jag börjar blogga igen?

Hoppas!